11 mei, 2017 La League Events

Nijmegen stralend middelpunt van tweede editie

Na de geslaagde kick off in Amsterdam stond woensdag het tweede La League @ Cruyff Courts op het programma in Nijmegen. Ruim 60 enthousiaste meiden lieten onder toeziend oog van hun supporters zien hoe goed zij kunnen voetballen.

Met een energieke warming-up achter de rug was het tijd om lekker te voetballen! Rocky en Yes-R kregen de klemborden uitgereikt en gingen fanatiek op zoek naar de 4 beste speelsters per leeftijdscategorie. Én dat was moeilijk! Gelukkig kregen Rocky en Yes-R hulp van de speelsters van Achilles ’29. De meiden lieten zich van hun beste kant zien; goed samenspel, sportieve duels en prachtige doelpunten.

De gekozen teams van Rocky en Yes-R maakten van de finales een waar spektakelstuk. Bij Onder 15 was het Team Yes-R dat snel op voorsprong kwam, maar Rocky wist haar meiden snel op scherp te zetten. Uiteindelijk trok Yes-R nét aan het langste tijd en bracht daarmee de battle op 2-1.

De finale van Onder 20 was een ware thriller, wat een spanning! Team Rocky kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar door een tactische omzetting van Yes-R werd het 2-1 en 2-2.. Dat betekende dat de golden goal een beslissing moest forceren. Fanatiek coachend langs de lijn schreeuwden Rocky en Yes-R hun meiden naar voren. Het was Team Yes-R dat de langste adem had en er met de zege vandoor ging. De winnende teams plaatsten zich voor de grote finale op zaterdag 2 september in het Olympisch Stadion.

Niet geselecteerd? Of wil je nog een leuke voetbaldag beleven? Je kunt je óók opgeven voor La League @ eredivisie clubs. Het event La League @ Achilles ’29 vindt plaats op Sportpark de Heikant in Groesbeek op zaterdag 3 juni, waar uiteraard ook de speelsters van Achilles ’29 weer aanwezig zullen zijn. Zorg dat je erbij bent!

Een aantal foto’s van La League @ Cruyff Courts in Nijmegen kun je bekijken op onze Facebook pagina.

Terug naar nieuwsoverzicht