La League Community

La League is de leukste wereldwijde voetbalcommunity voor meiden en hun fans. La League vertelt het verhaal van de waarde van voetbal voor meiden. Het draagt voor meiden naast beweging en plezier ook bij aan hun eigenwaarde, kracht en vertrouwen. Ze staan letterlijk samen op het speelveld en worden gezien door hun vaders, moeders, broers, trainers en andere spelers. Wereldwijd, dus ook in Nederland, vragen wij de voetbalomgeving in het algemeen en vaders en jongens in het bijzonder om ‘onze’ meiden te steunen.

Meiden en voetbal

La League zet meidenvoetbal in de schijnwerpers. Er zijn verrassend veel overeenkomsten tussen Nederland en ontwikkelingslanden als het om meiden en voetbal gaat: ook in ons land is het voor meiden lastig om te blijven sporten als ze tiener zijn, vanwege ontbrekende voorzieningen, te kleine teams, te weinig vrouwelijke coaches of superieur gedrag van jongens.

En ook hier is het voor een meisje belangrijk om door haar vader gesteund te worden, in haar sport- en persoonlijke ontwikkeling. Voetbal is een sport met een grote positieve impact op de ontwikkeling van meiden, net als in ontwikkelingslanden. La League geeft een podium aan alle voetballende meiden en hun supporters.

Ons doel

Meidenvoetbal naar een hoger niveau brengen. Niet alleen als sport, maar via La League ook als een beweging. Om zo ongelijkheid tussen meiden en jongens tegen te gaan. In Nederland en in ontwikkelingslanden. We beginnen daarbij in Brazilië en Nicaragua om kindhuwelijken en tienerzwangerschappen buitenspel te zetten.