18 mei, 2017 La League Events

Temperatuur stijgt tot tropische hoogte in Heerenveen

In tropische temperaturen was het Cruyff Court in Heerenveen het podium voor de vierde editie van La League @ Cruyff Courts. Bij het aanmelden kregen de ruim 50 aanwezige speelsters een flesje water uitgedeeld en dat was maar goed ook. Terwijl de 30 graden werd aangetikt maakte iedereen zich met een gezamenlijke warming-up klaar voor een fantastische voetbaldag.

Yes-R en Rocky leken in eerste instantie geen last te hebben van de warmte, want fanatiek werden namen van speelsters opgeschreven, daarna doorgekrast en vervolgens toch weer opgeschreven. Naarmate het toernooi vorderde verschenen toch de eerste zweetdruppels bij de scouts. Er was namelijk ontzettend veel talent aanwezig en dus hadden de scouts het heel moeilijk met het selecteren van de meiden. Het was daarom maar goed dat zij ondersteuning kregen van vier speelsters van sc Heerenveen!

Na veel wikken en wegen was het Yes-R, Rocky en de pro’s van de Friezen toch gelukt om hun teams te kiezen. Met de grote vraag: kan Rocky in Heerenveen haar achterstand van 4-2 goed maken? Yes-R vertrouwt op zijn tactiek en die blijkt ook weer te werken bij de finale van Onder 15. Met een vroege 1-0 voorsprong in de battle lokt hij Rocky en haar team uit de tent. Zonder succes, want de 1-1 is daar! Terwijl Rocky’s meiden in euforie zijn slaat Yes-R alweer toe en countert zelfs nog naar 3-1.

De supporters langs de lijn voelen met Rocky mee en gaan de coach en haar speelsters van Onder 20 enthousiast aanmoedigen. En met succes! Onder luid gejuich opent Rocky de score en lijkt het snel 2-0 te worden. Niets is minder waar, want daar is Team Yes-R met de onverwachte gelijkmaker. Terwijl het publiek er nog eenmaal achter gaat staan, is daar de verdiende voorsprong! Deze overwinning wordt knap over de streep getrokken. Dat maakt de totaalstand 5-3, in het voordeel van Yes-R.

De winnaars van de battles kregen na afloop van de wedstrijd een mooie La League bidon uitgereikt, terwijl Yes-R en Rocky bekendmaakten wie hun sterspeelsters van Heerenveen zijn. Naast een fotomoment met hun eigen Champion kregen zij een speciaal en uniek La League shirt uitgereikt!

Wil je deze geslaagde nogmaals beleven? Bekijk het fotoalbum op de Facebookpagina van La League! Op naar woensdag 24 mei als Yes-R en Rocky afreizen naar de Taxisstraat in Enschede.

Terug naar nieuwsoverzicht